ABOUT κυπαρισια που θα μεινω

About κυπαρισια που θα μεινω

About κυπαρισια που θα μεινω

Blog Article

Το δέντρο θα πρέπει να ποτίζεται τακτικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά τη φύτευση για να βοηθήσει στην εδραίωση του ριζικού του συστήματος.

Στο Λιβάδι είναι το περίφημο γεφύρι του Κατουνιού και οχι του Καρουνίου !!!

Η παραλία στο Διακόφτι μοιάζει σαν να βρίσκεται σε εξωτικό νησί, έχει γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και λευκή άμμο.

Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου ύπνου, συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Είναι σημαντικό να αφαιρούνται τυχόν νεκρά ή άρρωστα κλαδιά καθώς και τυχόν κλαδιά που διασταυρώνονται ή τρίβονται μεταξύ τους.

Η αρχιτεκτονική του έχει παραδοσιακά στοιχεία με γραφικά δρομάκια.

Πάνω από την παραλία του Να, θα βρείτε πολλά ταβερνάκια τα οποία έχουν μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα και προσφέρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή.

Είναι ένα γραφικό και ορεινό χωριό, που σφύζει από ζωή από το απόγευμα και μετά. Τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν το απόγευμα και μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Αν είστε λάτρεις της φύσης, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι μέσα στο φαράγγι και να φτάσετε στον καταρράκτη. Το φαράγγι του Χάλαρη είναι μέσης δυσκολίας και το τοπίο είναι σε μερικά σημεία άκρως σεληνιακό και σε μερικά άλλα με πυκνή βλάστηση.

Πολύ ήσυχο, χαλαρωτικό και γραφικό χωριό. Πολύ γαλήνιος κόλπος με πεντακάθαρα νερά. Αλλά βαθιά θάλασσα για μικρά παιδιά. Ευτυχώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη νοικιαζομενα διαμερισματα κυπαρισσια με μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες, έτσι απολαμβάνει κάποιος τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες περιοχές για διαμονή στα Κύθηρα και επιλέξτε το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σας στο μοναδικό αυτό νησί.

Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι στενός και περνάει μέσα από μεγάλα φαράγγια. Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε ν' ακολουθήσετε για να φτάσετε στο Κυπαρίσσι.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.

Το διαμέρισμα ήταν καθαρό και ήσυχο, ακριβώς πάνω στο κύμα της θάλασσας .

Report this page